2450 klassen ontdekken 1,5 miljoen bloembollen

13 september 2017

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Anderhalf miljoen bloembollen

In de week van 2 oktober ontvangen maar liefst 2450 klassen, verdeeld over 4 landen, een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er bijna anderhalf miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze 2450 klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

Hoe werkt het?

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2018.

Deelnemende basisscholen

De 2450 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 4 landen: 400 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 1050 voor Duitse basisscholen, 850 voor Engelse basisscholen en 75 voor Canadese basisscholen. Deze scholen hebben zich in mei en juni ingeschreven. Op www.bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn.

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2450 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Deel deze pagina:

Meld je klas nu aan
WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2017
upload eigen foto / video