In 3 stappen bloembollen planten

12 november 2017

Hartstikke leuk om lekker buiten in de schooltuin bloembollen te planten, maar hoe die je dat eigenlijk?

Veel voorjaarsbloeiende bloembollen willen graag in de zon staan, want daar groeien ze van. Gelukkig hebben bloembollen niet echt een voorkeur voor een bepaalde soort grond; als er maar geen water in blijft staan wanneer het geregend heeft, want dan verrotten de bloembollen namelijk.

Stap 1
Verwijder onkruid en stenen. Graaf dan met de Bulbs4Kids-schep een gat. De diepte van het gat hangt af van de maat van de bol. Grote bloembollen (5 cm en groter) moeten 15 cm diep worden geplant en kleinere bloembollen (2,5 cm) 7 tot 10 cm diep. Een handig ezelsbruggetje om de plantdiepte te bepalen is 3x zo diep als de bol groot is.

Stap 2
Mix een beetje potgrond in het gat. Zet dan zachtjes de bloembollen in de grond met de punt omhoog boven. Grote bollen hebben zo’n 10 cm ruimte nodig tussen elkaar en kleine bollen ongeveer 5 cm. Mocht je de bloembol per ongeluk toch met de punt naar beneden hebben geplant geeft dat niets. De bloembol moet iets meer moeite doen maar zal evengoed groeien en bloeien.

Stap 3
Bedek de bloembollen met de grond die bij het graven vrijkwam. Als de grond droog is, geef dan een goede scheut water.


School TV

School TV heeft een aflevering gemaakt over het planten van bloembollen. Leuk om met de klas te bekijken! Hier kun je de aflevering ‘Hoe plant je bloembollen in de grond?’ vinden. 

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2017
upload eigen foto / video