Tientallen Amsterdamse schoolkinderen starten het planten

1 november 2016

Woensdag 26 oktober werd voor de tweede keer een ‘Tulpen plantdag’ georganiseerd door het Tulp Festival en Bulbs4Kids. Als startschot van het plantseizoen beginnen tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool met het planten van 30.000 bloembollen bij het Vondelmonument in Amsterdam. Groepjes kinderen die elk een vak van het tulpentapijt beplanten, zijn gehuld in de kleuren van de tulpen die straks in al hun pracht bloeien. De vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark zullen de komende weken de overige bloembollen planten.

Onderwijs in en over de natuur is belangrijk

Door kinderen zelf bloembollen te laten planten, maken ze spelenderwijs op een laagdrempelige en spannende manier kennis met de natuur, het is daarmee leuk én gezond. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. 

Initiatief

Bulbs4Kids, het Tulp Festival en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark hebben met elkaar het initiatief genomen om deze ‘Tulpen plantdag’ te organiseren.

De Vereniging Vrienden van het Vondelpark zet zich in voor het behoud van de groene oase dat het Vondelpark, als Amsterdams populairste park, is. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvanhetvondelpark.nl.

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2017
upload eigen foto / video