Bloembol van de week: narcis

Deze week mag de narcis stralen als bloembol van de week. Verliefd op zichzelf De naam Narcis komt uit de Griekse schrijfkunst. Het verhaal gaat over de jonge jager Narcissus die nooit de liefde van iemand anders wil beantwoorden. Hij wordt verliefd op zijn eigen weerspiegeling in het water. Helemaal hoteldebotel denkt hij niet meer […]

Deze week mag de narcis stralen als bloembol van de week.

Verliefd op zichzelf

De naam Narcis komt uit de Griekse schrijfkunst. Het verhaal gaat over de jonge jager Narcissus die nooit de liefde van iemand anders wil beantwoorden. Hij wordt verliefd op zijn eigen weerspiegeling in het water. Helemaal hoteldebotel denkt hij niet meer aan eten of drinken, alleen nog maar aan zichzelf. Uiteindelijk kwijnt Narcissus weg en sterft. Het enige wat er van hem overblijft is een bloem; geel vanbinnen met witte blaadjes er om heen. Juist, een Narcis!

Twaalf broertjes en zusjes

De narcissenfamilie bestaat uit twaalf broertjes en zusjes. En allemaal zijn ze verschillend. Met witte of gevlekte bloemen. Met dubbele bloemen, grote gele trompetten of met trosjes van gele of witte bloemetjes.

Lief

Wist je dat narcissen ook in het gras geplant kunnen worden? Bijvoorbeeld in de vorm van een hart of een woord als ‘lief’ of ‘voorjaar’. Het geeft een gezellig sfeertje in het voorjaar.

PS: maai het gras pas wanneer de bloemen zijn afgestorven, dan doen ze het volgend jaar weer.

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO