Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn 2.100 pakketten beschikbaar, waarvan 450 voor Nederlandse basisscholen. Groen is gezond Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur […]

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn 2.100 pakketten beschikbaar, waarvan 450 voor Nederlandse basisscholen.

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2.100 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Canada, Frankrijk en Zweden, zodat kinderen samen met hun klasgenoten bloembollen kunnen ontdekken.

Hoe werkt het?

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maakt de klas kennis met bloembollen. Het pakket heeft alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol. Bekijk hier de video.

Inschrijven

Deelnemen aan Bulbs4Kids is eenvoudig. Meesters en juffen schrijven hun klas in op bulbs4kids.com voor een gratis bloembollenpakket. Je krijgt hier een bevestiging van en ontvangt in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket. Let wel op, want aan deelname zijn voorwaarden verbonden;

  • de bloembollenpakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8),
  • de bloembollenpakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in Nederland,
  • er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op.

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO