Winnaars Gouden Bloembol 2019 bekend

In Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk zijn klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2019. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Bulbs4Kids De vijf klassen ontvingen De Gouden Bloembol 2019 omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.285 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, […]

In Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk zijn klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2019. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids.

Bulbs4Kids

De vijf klassen ontvingen De Gouden Bloembol 2019 omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.285 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen.

Wedstrijd

Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne zat een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2019. Er zijn  meer dan 1.000 inzendingen ingestuurd. Per land kon er maar 1 de gelukkige winnaar zijn. De winnende klassen zijn:

  • Nederland: ODBS ’t Echtenest (5/6/7/8) in Echten
  • Duitsland: Marie- und Hermann-Schmidt-Schule (Klasse 4) in Königs Wusterhausen
  • Engeland: Chaucer Junior School (Garden Class) in Derbyshire
  • Canada: Capitol Hill Elementary School in Burnaby
  • Frankrijk: Ecole primaire bilingue Notre Dame (CE2) in Saint Ave

De winnende klassen ontvangen de bokaal De Gouden Bloembol Award 2019, een certificaat voor in de klas, een certificaat voor ieder kind om mee naar huis te nemen en een presentje.

‘Mooi initiatief’

Bianca Straathof, moestuincoach op ODBS ’t Echtenest, zond verschillende foto’s in en een video. Er was veel tijd gestoken in het ontdekken van de bloembollen, het plezier spatte er vanaf, en het resultaat was verbluffend. Straathof: ‘We vonden het erg leuk om de bloembollen te planten en helemaal om te zien hoe mooi het eindresultaat uiteindelijk was! Bulb4kids is een mooi initiatief waardoor leerlingen weer meer leren over bloembollen, en het proces vanaf het planten tot en met het bloeien’.

Inschrijven nieuw seizoen

Ook meedoen aan Bulbs4Kids? De inschrijving voor het nieuwe seizoen van Bulbs4Kids is geopend en er zijn nog pakketten beschikbaar. Meesters en juffen schrijven hun klas hier in voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hier een bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket. Let wel op, want aan deelname zijn voorwaarden verbonden; de bloembollenpakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8), de bloembollenpakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in de deelnemende landen, er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op.

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO