Over Bulbs4Kids

Bulbs4Kids is een campagne, gericht op het basisonderwijs. Het doel is om kinderen op een laagdrempelige, spannende manier kennis te laten maken met de natuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een goede en gezonde ontwikkeling.

Kinderen leren veel van de natuur en zeker als ze er zelf mee aan de slag gaan. Door zélf bloembollen te planten, leren ze bloembollen spelenderwijs van dichtbij kennen. Het pakket Bulbs4Kids is een compleet lespakket, inclusief een gevarieerd assortiment bloembollen. De kinderen planten de bloembollen samen in de schooltuin of in potten voor op het schoolplein. Zij zien dan met eigen ogen hoe de bloembollen uitgroeien tot schitterende bloemen. Deze ervaring blijft ze een leven lang bij!

Wedstrijd

Aan Bulbs4Kids is een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bloembollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol voor de winnende klas.

De mensen achter Bulbs4Kids

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotie-organisatie van de Nederlandse bloembollenbranche. iBulb heeft mede als doel om kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met bloembollen. Het Bulbs4Kids team bestaat uit Simone Visser en Anne Verdoes.

Bloembollen & gewasbeschermingsmiddelen

Soms ontvangen we van juffen, meesters of ouders de vraag hoe dat nu zit met bloembollen en gewasbeschermingsmiddelen. Wat voor middelen zijn dit precies? Zitten deze middelen op de bloembollen die in de Bulbs4Kidspakketten zitten? En is het wel veilig om kinderen bloembollen te laten planten? We hebben de antwoorden voor je op een rijtje gezet zodat je met een gerust hart en veel plezier mee kunt doen aan Bulbs4Kids.