2150 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

Dit najaar leerden tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze bloembollen moeten planten via een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.  Miljoen bloembollen Dit najaar ontvangen maar liefst 2150 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit […]

Dit najaar leerden tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze bloembollen moeten planten via een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan. 

Miljoen bloembollen

Dit najaar ontvangen maar liefst 2150 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

Deelnemende basisscholen

De 2150 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 6 landen: 450 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 825 voor Duitse basisscholen, 300 voor Engelse basisscholen, 325 voor Franse basisscholen, 150 voor Canadese basisscholen en 100 voor Zweedse basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven. Hier is te zien welke basisscholen dit zijn.

Hoe werkt het?

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2024.

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2150 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Organisatie

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie van Royal Anthos. Het doel is om via wereldwijde PR en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bol-op-pot internationaal te stimuleren.

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO