Bloembollen in de tuin

In de tuin kunnen bloembollen op veel plaatsen geplant worden. In het gras, onder en tussen de struiken, en tussen andere kleinere planten. Om de bloembollen te kunnen planten maak je eerst de grond wat los.

Daarna graaf je een plantbed. Dat is een soort gat met een vlakke bodem. Het gat is overal even diep. Alle bloembollen van dezelfde soort zet je in het plantbed. Niet stijf op een rij, maar in groepjes. Dat staat veel natuurlijker. Hoe diep je de bloembollen moet planten en hoe ver uit elkaar kan je zien in onderstaand lijstje:

Soort Plantdiepte Afstand
Narcis 15-20 cm 15 cm
Tulp 10-15 cm 10 cm
Crocus 10 cm 8 cm
Hyacint 20 cm 15 cm
Sneeuwklokje 5-10 cm  5-8 cm

Als het planten klaar is, bedek je de bloembollen met de uitgegraven aarde. Schrijf de naam van de bloembollen op een steeketiket. Steek het etiket in de grond bij de bloembollen. Nu weet je ook over een poosje nog waar je de bloembollen hebt geplant. Gaat het erg hard vriezen, bedek de plantbedden dan met een laag dor blad.

Het is ook leuk om samen met je klas bloembollen te planten rondom de school, in een schooltuin of in bakken bij de school. In het voorjaar staat jullie school er dan fleurig bij. Vanaf september zijn er bloembollen te koop in tuincentra, supermarkten, en zelfs in warenhuizen.

Terug

Lees meer

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO