Hoe ziet een bloembol er van binnen uit?

Een bloembol is net een ondergrondse voorraadschuur en bloemfabriek tegelijk. Het is bijzonder om het groeiproces van bloembollen te ontdekken. Wanneer de bloembollen worden geplant zijn ze nog helemaal kaal. Ze hebben vaak al wel wat wortels. Hoe gek het ook klinkt, in deze bloembollen zit alles verstopt om over een paar maanden te kunnen […]

Een bloembol is net een ondergrondse voorraadschuur en bloemfabriek tegelijk. Het is bijzonder om het groeiproces van bloembollen te ontdekken.

Wanneer de bloembollen worden geplant zijn ze nog helemaal kaal. Ze hebben vaak al wel wat wortels. Hoe gek het ook klinkt, in deze bloembollen zit alles verstopt om over een paar maanden te kunnen bloeien. Wil je dit ook zien? Snij dan samen met je klas een bloembol door. Je zult eerst de ‘rokken’ van de bol ontdekken. Daarin zit voedsel voor de bloembol opgeslagen. Midden in de bloembol kun je het nog piepkleine bloemetje vinden. Dat kleine bloemetje zal in de lente prachtig stralen in de schooltuin of op het schoolplein.

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO