Het Kleurenorkest 5,6,7,8

20 november 2020

2200 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen en een kleurrijk resultaat op het Kleurenorkest.

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan. Ook op het Kleurenorkest in Limmen zijn de leerlingen volop aan het werk geweest om de bollen op tijd de grond in te krijgen.

Miljoen bloembollen
Dit najaar ontvangen maar liefst 2200 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen. Voor het Kleurenorkest had meester Bor ook nog diverse bloembollentelers gevraagd om een kleurrijk pakket. En daar is gul aan bijgedragen. In alle 6 de schooltuintjes en natuurlijk ook bij de StamPlusTheetuin zijn honderden tulpen, narcissen, krokussen en alliums geplant. Hierdoor hopen alle leerlingen dat we in het voorjaar van 2021 een nog mooier gekleurd entree te krijgen op de school. Een deel van de bollen is geplant in potten en bakken, zodat in het voorjaar de kleurenpracht overal neergezet kan worden. Bovendien kunnen de leerlingen profiteren van de pluktuinen en daar een mooie bos bloemen plukken.

Hoe werkt het?
Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Theorie en praktijk zijn hier met elkaar verweven. Eerst de theorie en de regels met elkaar bekijken en bespreken en daarna naar buiten om het geleerde in de praktijk te brengen.

Groen is gezond
Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2200 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken. Op het Kleurenorkest blijft het niet alleen bij groen, ook het grote kippen en konijnenhok hoort bij de natuur-educatie. De leerlingen verzorgen en voeren de dieren zelf. Natuurlijk mogen tijdens alle pauzes, en soms ook daar buiten, lekker knuffelen met de beestjes.

Stam plus theetuin
Speciale eye-catcher op het Kleurenorkest is de Stam Plus Theetuin. Toen de leerlingen vanwege de lockdown in dit voorjaar, thuis zaten heeft meester Bor deze tuin opgezet en vormgegeven. Zoals alles moet groeien, is de Stam plus Theetuin ook een dynamisch geheel. De leerlingen kunnen hier de werkwoordspelling-lessen volgen (stam+t), er worden spelling-lessen gegeven, je kunt er een kopje thee drinken, of gewoon lekker in het zonnetje zitten en buiten je rekenopdracht of taalwerkschrift maken. Dit na de winter zal het voorjaar zich aanmelden door een weelderige bloemenpracht van bolbloemen die vandaag met veel zorg door de kinderen van groep 7 met schop, schep én blote handen zijn gepland.

De bollen slapen nu, we wachten in spanning…

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO