Winnaars Gouden Bloembol 2020 bekend

In Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk zijn vier klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2020. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Bulbs4Kids De vijf klassen ontvangen De Gouden Bloembol 2020 omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.125 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk […]

In Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk zijn vier klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2020. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids.

Bulbs4Kids

De vijf klassen ontvangen De Gouden Bloembol 2020 omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.125 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen.

Wedstrijd

Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne zat een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2020. Er zijn  meer dan 1.000 inzendingen ingestuurd. Per land kon er maar 1 de gelukkige winnaar zijn. De winnende klassen zijn:

  • Nederland: BS De Vlasbloem (groep 5) in Zuidland
  • Duitsland: Waldbachschule (Klasse Garten-AG) in Bad König
  • Engeland: Hollickwood Primary School (Garden Class) in London
  • Canada: Upper Thames Elementary School (Gardening Club) in Mitchell
  • Frankrijk: Notre Dame du Sacré Coeur School (CP) in Courthezon

De winnende klassen ontvangen de bokaal De Gouden Bloembol Award 2020, een certificaat voor in de klas, een certificaat voor ieder kind om mee naar huis te nemen en een presentje.

Toeziend oog

Groep 5 van BS De Vlasbloem, zond een video in met een zelfgemaakt lied over bloembollen. Julia – Aimée van der Pols had een prachtig ontwerp van een hart gemaakt. Opa Teun Kap groef het Hart uit voor zorglocatie Hart van Zuidland. De kinderen hebben de bollen gepland onder toeziend oog van de bewoners. Zelfs de lokale krant heeft dit nieuws gedeeld. Er was veel tijd gestoken in het ontdekken van de bloembollen, het plezier spatte er vanaf.

Inschrijven nieuw seizoen

Ook meedoen aan Bulbs4Kids? De inschrijving voor het nieuwe seizoen van Bulbs4Kids is geopend en er zijn nog pakketten beschikbaar. Meesters en juffen schrijven hun klas hier in voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hier een bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket. Let wel op, want aan deelname zijn voorwaarden verbonden; de bloembollenpakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8), de bloembollenpakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in de deelnemende landen, er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op.

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO