Reus Amaryllis

De Amaryllis is eigenlijk niet het juiste woord voor deze reuzenbol, maar wordt wel door bijna iedereen zo genoemd. De echte naam luidt: ‘Hippeastrum’ (spreek uit hippee astrum) en komt uit de tropische gebieden van Zuid-Amerika. Je kunt hem dus niet buiten planten, maar binnen lukt het prachtig. Je hebt ze in verschillende kleuren: oranje, zalmkleurig, wit. Maar de rode zie je het meest.

Weet je wat zo fijn is van de Amaryllis? Je kunt hem een lange tijd planten. Wil je de bloembol heel vroeg in bloei hebben? Dat kan, dan plant je in oktober. Maar je kunt ook later planten. Wel 6 maanden lang. Tot eind april dus!

Eigenlijk is een bloembol een klein wonder. Nu wil je vast een groot wonder meemaken? Dat kan met het planten van een Amaryllis. Heb je ooit wel eens zo’n grote bol gezien? En kijk eens naar die pruik van dikke wortels! Daar moet wel een reuzenbloem uitkomen.

Dat zal wel moeilijk zijn, denk je? Mis, helemaal mis! De Amaryllis is juist de gemakkelijkste van alle bloembollen. Wil je weten hoe het gaat?

Zet de pot op een warm plekje in het licht. Zolang je niets ziet veranderen geef je weinig water. Komt de stengel te voorschijn, geeft dan wat meer water. Draai de pot elke dag. Dan trekt de stengel niet krom naar het licht. Op een dag zie je de kleur van de bloem door de knoppen heen schijnen. De ‘reus’ onder de bloembollen gaat bloeien!

Terug

Lees meer

Deel deze pagina:

WIN DE GOUDEN BLOEMBOL 2024
UPLOAD JE EIGEN FOTO/VIDEO